خانه  >  خدمات   مدیریت

مـدیریت

مـدیریت پیچیـدگی

مـدیریت پـروژه

مـدیریت پیمـان

مـدیریت طـرح

مـدیریت پیچیـدگی چیست؟

     مدیریت پیچیدگی قسمی متدولوژی کاری است که به تحلیل و بهینه‌­سازی پیچیدگی در یک سازمان، مؤسسه یا شرکت می­‌پردازد. آثار و تأثیرات مرتبط با پیچیدگی به جملگی فرآیندهای تجاری­‌ای مربوط می­‌شود که در امتداد زنجیره­‌ی ارزش قرار گرفته و به‌­موجب آن مدیریت پیچیدگی مستلزم گونه‌­ای ره‌یافت همه­‌جانبه و کل­‌گراست. لازم به ذکر است که یک مدیریت پیچیدگی مؤثر بر چهار رُکن استوار است: یک استراتژی درست که می­‌باید در راستای راهبرد کلی یک سازمان باشد، برخورداری از شفافیت کافی در خصوص هزینه‌­ها و نیز ارزش­‌های مرتبط با پیچیدگی، ره‌یافتی که بنابرآن می­‌شود به شناسایی مزایای بهینه‌­سازی مبادرت ورزید، مدیریت و سیاست­‌های مرتبط با بده­‌بستان بین کارکردهای مختلف زنجیره‌­ی کلی ارزش و در نهایت تضمین پایداریِ زیرساخت­‌ها نظیر ابزارها، مشوق­‌ها و فرآیندهای مرتبط با IT. لازم به ذکر است که یک مدیریت پیچیدگی مستدام ممکن است منتج به افزایش قابل­‌ملاحظه­‌ای در سودآوری یک مجموعه اقتصادی گردد.

بر اساس شاخص جهانی سادگی بزرگ­ترین شرکت­‌های جهان سالانه چیزی نزدیک به بیش از یک میلیارد دلار را به­‌خاطر پیچیدگی­‌های غیرضروری از دست می­‌دهند. در واقع، کاهش پیچیدگی مستلزم فعالیت‌­های متعاقبی است که حول چهار رکنِ فوق‌­الذکرِ راهبرد، شفافیت، زنجیره‌­ی کلی ارزش و پایداری انجام پذیرفته باشد.

مـدیریت پـروژه چیست؟

     مدیریت پروژه فرآیندی است مبتنی بر هدایت­‌گریِ کارِ یک گروه برای دستیابی به اهداف یک پروژه و محقق­‌سازی معیارهای موفقیّت در یک بازه­‌ی زمانی مشخص. نخستین چالش مدیریت پروژه دست­یابی به جملگی اهداف مرتبط با یک پروژه، علیرغم محدودیت­‌های موجود، است. این قبیل از اطلاعات معمولاً در مستندات پروژه توصیف می­‌شود، مستنداتی که در آغاز فرآیند تحول و توسعه­‌ی پروژه خلق می­‌شود. لازم به ذکر است که محدودیت­‌های اولیه­‌ی یک پروژه مشتمل است بر دامنه scope، زمان، کیفیت و بودجه­‌ی آن پروژه. دومین چالش پیش‌­رو، بهینه­‌سازی optimization اختصاص ورودی­‌های ضروری و به­‌کارگیری آنها برای رسیدن به اهداف از پیش‌­تعیین­‌شده است.

هدف از مدیریت پروژه به‌­بهره‌­برداری‌­رساندن یک پروژه است، امری که در راستای اهداف کارفرما قرار دارد. در بسیاری از موارد، همچنین، هدف مدیریت پروژه شکل‌­دادن و بهینه­‌سازی طرح کارفرما به­‌منظور کاربست عملی اهداف و انتظارات کارفرما است. به­‌مجرد آن­‌که اهداف و انتظارات کارفرما وضوح لازم را پیدا کرد، این اهداف می­بایست در جملگی تصمیمات ارکان مختلف در پروژه (نظیر مدیر پروژه، طراحان، پیمانکاران و غیره) لحاظ شود. البته این را نیز نباید از نظر دور داشت که اهدافی که به­‌شکلی ضعیف یا بیش از حد دقیق تعریف شده باشند برای تصمیم­‌گیری بسیار مضرّاند.

مـدیریت پیمـان چیست؟

     شرکت‌­ها و کارفرمایان اغلب به جملگی انواع قرارداد نیاز دارند تا بدین واسطه بتوانند به راهبری و رتق و فتق امورات خود بپردازند. قراردادهایی که با مشتریان، فروشندگان، شرکاء یا حتی کارمندان منعقد می­‌گردند می­‌باید به­‌طور صحیح و شفاف نوشته شوند، موضوعی که مناسبات و روابط حسنه بین طرفین قرارداد و نیز همکاری اقتصادی سودآور را تضمین می­‌کند. اما اغلب مشکل این­‌جاست که فرآیند انعقاد و اجرای یک قرارداد صرفاً به نوشتن و امضای آن خلاصه نمی‌­شود، فرآیند پیچیده‌­ای که مشتمل است بر یافتن شرکای قابل اعتماد، حصول به توافق بین طرفین، تدارکات، عقد قرارداد، تأمین تجهیزات، عقد قرارداد با پیمان­کاران و اجرای قرارداد. جملگی موارد فوق‌­الذکر مراحل مختلف مدیریت پیمان هستند که برای راه­‌اندازی و بهره­‌برداری از یک کسب و کار خوب و سودآور ضروری قلمداد می­‌شوند. مدیریت پیمان به فرآیندهای اقتصادی، تجاری، حقوقی، طراحی، نظارتی و عملیاتی­­‌ای اطلاق می­‌شود که بر اجرا و ارزیابی قراردادها نظارت و مدیریت می­‌کند، بدین منظور که عملکرد کاری و تجاری را به حداکثر و ریسک را به حداقل برساند. این را از یاد نبرید که هر چه پروژه­‌ای که مترصد انجام آن هستید بزرگ­تر، پیچیده­‌تر و حیاتی­‌تر باشد، به همان اندازه مدیریت پیمان می­‌تواند به‌­طرز قابل­‌توجهی کیفیت عملکرد یک سازمان یا شرکت را ارتقاء بخشد.

مدیریت پیمان به‌­معنای مدیریت قراردادهایی است که با مشتریان، کارفرمایان، شرکا یا کارمندان منعقد می‌­شود. مدیریت پیمان در رابطه با مذاکره در خصوص قیود و شروط تصریح­‌شده در قرارداد و حصول به اطمینان در باب میزان پای‌بندی به همان قیود و شروط شمولیّت دارد. به­‌علاوه، در طول اجرا و بهره­‌برداری از پروژه، بر سرِ هر گونه تغییر یا تغییرات و  نیز حک و اصلاح بندها می­‌باید توافق صورت گیرد و سپس  مستندسازدی شود. به‌­طور خلاصه، مدیریت پیمان همان فرآیند ایجاد، اجرا و تحلیل یک قرارداد است که به­‌منظور به­‌حداکثررساندنِ عملکرد مالی و عملیاتی صورت می‌­پذیرد و در صدد به­‌حداقل­رساندن ریسک است.

ما در شرکت آنین، با ارائه­‌ی راه‌­حل­‌هایی اقتصادی، حقوقی و صنعتی پیچیدگی‌­های قرارداد شما را تعدیل کرده و مسیر پـروژه‌­ی شما را برای رسیدن به سودآوری و بازار متناسب با آن هموار می‌­کنیم. با تکیه بر تجربیات متنوع و گسترده­‌ی خود، راه­‌حل­‌های­مان دقایق پیچیده­‌ی قرارداد و پروژه­‌ی شما را به‌­نحوی ساده می­‌کنیم که متضمّنِ عملکرد مؤثر گروه­‌های مختلف مشغول در پروژه باشد. ما با بهره­‌گیری از آخرین نرم­‌افزارهای نوین و به‌­روز مرتبط با مدیریت پیمان که با اینترنت در همه جا قابل‌­دسترس است ارتباط بین طرفین و بخش­‌های مختلف پیمان و جملگی طرف­‌های موجود در زنجیره‌­ی تأمین را تسهیل می­‌کنیم. ما هدفی ساده اما در عمل پیچیده را دنبال می‌­کنیم: صرفه‌جویی در زمان، هزینه و انرژی شما تا آن را برای اشخاص و چیزهایی که دوست­شان دارید صرف کنید.

مـدیریت طـرح چیست؟

     مدیریت طرح، کاربرد دانش، مهارت‌­ها، ابزارها و تکنیک­‌ها در یک طرح است تا نیازها و الزامات طرح تأمین شده و همچنین منافع و کنترلی حاصل شود که از طریق مدیریت تک‌­تک اجزای طرح قابل دستیابی نیست. مدیریت طرح، هم‌سوکردن چندین جزء را جهت دست‌یابی به اهداف طرح در بر می‌­گیرد و این امکان را برای طرح فراهم می­‌کند تا هزینه، زمان و تلاشی بهینه یا یک‌پارچه داشته باشد.

اجزای تشکیل دهنده طرح از طریق یک پیآمد مشترک یا تحویل مجموعه‌­ای از منافع، با یک­دیگر مرتبط می‌­شوند. در صورتی‌­که رابطه‌­ی میان پروژه‌­ها تنها در وجود کارفرما، پیمانکار، فناوری یا منابع مشترکی خلاصه شده باشد، این تلاش باید در قالب پورتفولیویی از پروژه­‌ها مدیریت شود تا این­که به‌­صورت مدیریت طرح به اجرا در بیاید. مدیر طرح باید وابستگی­‌های متقابل میان اجزاء طرح را با فعالیت در پنج حوزه­‌ی مرتبط و وابسته به عملکرد مدیریت طرح، یکپارچه سازد و بر آن کنترل اعمال کند. این ۵ حوزه‌­ی عملکرد عبارت‌اند از: هم‌­سویی استراتژی طرح، مدیریت منافع طرح، مشارکت ذی‌­نفعان طرح، حاکمیت طرح و مدیریت چرخه‌­ی حیات طرح. مدیر طرح به واسطه­‌ی این ۵ حوزه­‌ی عملکرد مدیریت طرح، بر وابستگی­‌های متقابل اجزاء طرح نظارت و تسلط داشته و آنها را تحلیل می‌­کند تا بدین طریق رویکرد بهینه جهت مدیریت طرح و اجزاء آن، تعیین شود.